Projecten

Restauratie

Theekoepel Bellevue

In opdracht van Hagendoorn en Kofman restaureerden wij houtwerk in de gevel van Vredenburg en het exterieur van de naastgelegen monumentale theekoepel Bellevue.

Zeilkotter Thor

De voorsteven van de zeilkotter Thor was door houtrot aangetast. Wij restaureerden de boeg van de zeilkotter waardoor deze nu weer als varend erfgoed vooruit kan.

Garnalenschuit KW88

Wij restaureerden een bijzondere garnalenschuit uit 1912, die in Katwijk aan de boulevard te bekijken is. De schuit vaart niet meer, maar is het laatste overgebleven exemplaar.

Nieuwe Kerk Groningen

Ter ere van het 350-jarig bestaan werd de Nieuwe Kerk in Groningen gerestaureerd. Wij restaureerden de burgemeestersbank en het dooptuinhek in het interieur.

Bouw

De Batavia

Wij doen het onderhoud van diverse grote historische scheepsreconstructies. Dat kan zijn van schepen die nog varen, alsook van museale zoals de Batavia in Lelystad.

Noord-Hollandse schuur

In de Noord-Hollandse duinen bouwden wij voor een particuliere opdrachtgever een ‘leefschuur’ met authentiek exterieur. Het interieur is zoals van een ‘tiny house’.

Boomhutten

Voor boomhutovernachtingen.nl ontwikkelden wij een boomhut voor op campings. Een lichtgewicht comfortabel slaapverblijf met balkon met een innovatief ophangsysteem.

Wierumer Aak WL19

Wij onderzochten in opdracht van museum It Fiskershúske in Moddergat de mogelijkheden voor de bouw van een historisch visserschip; de Wierumer Aak WL19.

Hout

Lokaal hout

Hoewel Flevoland een jonge provincie is, zijn de bomen er zo groot dat gemeentes zo nu en dan moeten rooien. Wij gebruikten dit hout al voor diverse projecten.

Tree Track

Voor ontwerper Christien Meindertsma ontwikkelden wij de Tree Track. Dit is een enorme treinbaan in de vorm van boom, gemaakt van een beuk uit Flevoland.

Iepen trapspil

Een complete boomstam als spil voor een wenteltrap. En dat over drie verdiepingen. Toen we die vraag voorgelegd kregen dachten wij direct aan een iep.

Populieren

Wij dragen graag een steentje bij aan het bekender maken van populierenhout als vervanger voor bijvoorbeeld vurenhout. Daarom gebruikten wij het hout in diverse projecten.

Timmerwerk

Werktuigen

Zo nu en dan krijgen wij de opdracht producten te maken die nodig zijn om iets anders te bewerkstelligen.

Winkels

Voor diverse winkels maakten wij entrees, interieurs, aankleding en displaywanden.

Binnen

Regelmatig voeren wij de ideeën van een binnenhuisarchitect of huiseigenaar uit als het gaat om opbouw en indeling van een ruimte.

Buiten

Voor de publieke sector doen wij zowel nieuwbouw als onderhoud en vervanging.

Vormgeving

Maarten Robert

Al sinds de start van ons bedrijf werken wij regelmatig samen met beeldsnijder Maarten Robert. Denk onder meer aan restauraties van monumentale interieurs.

3Down 1Up

Voor ontwerper Aldo Bakker maakten wij de stoel 3down 1up, in drie varianten.

Beukenhouten kristalcollectie

Samen met ontwerper Christien Meindertsma maakten wij een serie grote beukenhouten kristalmodellen.‎‎‎‎‎‏‏‎
‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎

Objecten

Regelmatig maken wij objecten met een artistiek karakter voor kunstenaars en ontwerpers.